Kamer te weinig in je huis? Te donkere zolder om er echt fijn gebruik van te maken? Dan is een dakkapel een makkelijke en snelle manier om ruimte en licht te creëren. Dakkapellen met een plat dak worden, onder ideale omstandigheden, in onze eigen werkplaats gemaakt, dakkapellen met een schuin dak worden altijd in het werk gemaakt. Omdat een dakkapel bij ons altijd maatwerk is, zijn alle breedtes en schuinten mogelijk. Of de dakkapel nu 3 of 13 (!) meter breed moet worden.
Dakkapellen kunnen voorzien worden van kunststof, houten of aluminium kozijnen. Vaak wordt bij dakkapellen gekozen voor onderhoudsvriendelijk kunststof.
Indien u kiest voor kunststof kozijnen met houtlook, dan is het verschil tussen houten kozijnen in de rest van de woning en kunststof op de dakkapel nauwelijks zichtbaar.

Is een dakkapel aan de achterzijde altijd vergunningsvrij?

Een dakkapel aan de achterzijde van de woning is in veel gevallen vergunningsvrij. Vergunningsvrij is niet hetzelfde als regelvrij. Uiteraard moet de dakkapel aan wetgeving en eisen van het bouwbesluit voldoen. Op de website van Rijksoverheid vind u een duidelijk overzicht wanneer een dakkapel vergunningsvrij is. 

Hoe lang is mijn dak open als ik een dakkapel laat plaatsen?

Een dakkapel met plat dak wordt in de werkplaats gemaakt en in 1 dag op uw dak geplaatst. U dak gaat aan het begin van de ochtend open en rond de middag wordt de dakkapel met de kraan op uw dak geplaatst. Bij regen of storm wordt de dakkapel op een andere dag geplaatst.

Gaat al het afval van het bestaande dak door het trapgat?

Nee, doordat er de dakkapel met een kraan op het dak wordt gezet, wordt vooraf al het afval in big bags verzameld en met de kraan naar beneden afgevoerd. Ook hout of gipsplaten voor de afwerking van uw zolder kunnen dan meteen naar boven worden getild door de kraan. De trap wordt afgedekt maar dus alleen gebruikt voor de timmermannen. De kans op beschadigingen in uw trapgat is dus minimaal.

Heeft u meer vragen?

“Wij (ver)bouwen uw huis, u maakt het uw thuis!”

Pin It on Pinterest

Share This
WhatsApp chat