Ook voor zakelijke verbouwingen of nieuwbouw kunt u bij Pennings Bouw terecht. Van interne verbouwingen en aanpassingen in uw bedrijfspand, kantoor of winkel tot aan de complete nieuwbouw van uw bedrijfspand is mogelijk.

Kantoren en energielabel C in 2023?

Per 1 januari 2023 moet elk kantoor groter dan 100 m2 minimaal energielabel C hebben. Dit betekent een Energie-Index van 1,3 of meer. Voldoet het pand dan niet aan de eisen, dan mag u het per 1 januari 2023 niet meer als kantoor gebruiken. Deze verplichting staat in het Bouwbesluit.

Het bevoegd gezag treedt als handhaver op bij overtreding van de Energielabel C-verplichting. Het bevoegd gezag is meestal de gemeente waar het kantoorgebouw staat.

De verplichting geldt niet voor:

  • kantoor(ruimte) gebruikt als nevenfunctie (<50% gebruiksoppervlak heeft kantoorfunctie)
  • monumenten (Rijk/provincie/gemeente), met uitzondering van beschermde stads- en dorpsgezichten
  • binnen 2 jaar te slopen/transformeren/onteigenen panden

Bron RvO

Indeling veranderen bedrijfspand?

Een bedrijfspand heeft meestal een vrij indeelbare verdieping, soms zijn alleen de buitenmuren dragend, soms staan er kolommen waar rekening mee gehouden moet worden. Een andere indeling kan meestal vrij eenvoudig gerealiseerd worden met bijvoorbeeld metalstud wanden. Het verplaatsen van sanitaire ruimtes en kantine/keuken is minder eenvoudig.

Wilt u kantoor aan huis (ver-)bouwen?

Wilt u een eigen bedrijf starten en heeft u ruimte in uw woning of garage? Dan kunnen wij met u meedenken om hier een goede werkruimte van te maken. Denk bijvoorbeeld of een extra entree mogelijk is? Kunt u de verwarming apart regelen? Is er extra geluidisolatie nodig? Of op zolder een dakkapel/velux raam voor extra ruimte en/of daglicht. Keukenblokje in uw kantoor/praktijkruimte?

Of u wel aan huis uw bedrijf uit mag oefenen hangt van uw beroep af. Kijk bijvoorbeeld eens op ikgastarten.nl

Heeft u meer/andere vragen?

Heeft u meer of andere vragen over zakelijk (ver-)bouwen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij zijn te bereiken op 0418-840015.

“Wij (ver)bouwen uw huis, u maakt het uw thuis!”

Pin It on Pinterest

Share This
WhatsApp chat