Net even iets meer ruimte, wie wil dat nu niet? Aan de achterzijde van uw woning 2 a 2,5 meter extra diepte geeft heel veel meer woonruimte in uw woning.

De ervaring leert dat men dat stukje tuin er graag voor over heeft. Vaak komen er meer wensen om de hoek als er eenmaal verbouwd gaat worden, nieuwe vloer, vloerverwarming, nieuwe keuken, stucwerk, etc. Alles is mogelijk, ook kunnen wij u adviseren hoe u een verbouwing gefaseerd aan kunt pakken. Wat is raadzaam om meteen te doen en wat kan eventueel ook een jaartje later?

Enkele voorbeelden van woningen waar aan de achterzijde en soms ook aan de zijkant een stukje is aangebouwd. Klik op de afbeelding van uw voorkeur om meer foto’s van deze opdrachten te zien!

Heb ik een architect nodig bij verbouwen/nieuwbouw?

Bij nieuwbouw is bijna altijd een architect betrokken, de architect ontwerpt voor u een woning als een maatpak, het voldoet aan uw eisen, aan de eisen van het bouwbesluit en aan de eisen van welstand. Gaat u verbouwen dan kunt ook een architect in de arm nemen maar het is niet verplicht en ook niet altijd nodig. Spreek altijd duidelijk af wat er in de opdracht van de architect zit, ontwerpt hij/zij alleen uw woning of worden ook alle werktekeningen gemaakt? Wij kunnen in het geval van verbouwen met u meedenken op het gebied van tekeningen voor de vergunningsaanvraag of het uitwerken van de detailleringen van het ontwerp.

Heb je altijd een vergunning nodig?

Nee, om te verbouwen heeft u niet altijd een vergunning nodig. Doe de  vergunningscheck op www.omgevingsloket.nl

RVO meldt hierover het volgende: Er zijn vele mogelijkheden om een woning uit te breiden of bij te bouwen. Bijvoorbeeld een bijkeuken, serre, schuur, garage, carport of mantelzorgwoning. Deze brochure geeft informatie over de regels voor het vergunningvrij bouwen. Voor dakkapellen gelden de voorwaarden, te lezen in de brochure.

Uiteraard helpen wij u graag om te checken of uw situatie al dan niet vergunningvrij is.

Wat is de garantie?

Op constructieve onderdelen geldt de wettelijke garantie van 10 jaar. Voor de diverse onderdelen zoals bijvoorbeeld kozijnen, installaties, rolluiken, gelden vaak fabrieksgaranties, verschillend per leverancier.

 

Heeft u meer vragen?

“Wij (ver)bouwen uw huis, u maakt het uw thuis!”

Pin It on Pinterest

Share This
WhatsApp chat