Algemeen

Wat moet ik doen als ik een klacht heb?

Uiteraard altijd met ons contact opnemen! Het is niet de bedoeling dat een opdracht-dossier gesloten wordt als u (nog) niet tevreden bent, met elkaar in gesprek blijven is altijd de voorwaarde.

Mocht u er toch met ons niet uitkomen dan kunt u zich tot BouwGarant wenden. 

Wat doet BouwGarant?

BouwGarant omschrijft het zelf als volgt: BouwGarant is het grootste keurmerk van de bouw in Nederland. Al meer dan 20 jaar doen wij er alles aan om u zekerheid te bieden als u gaat bouwen. De zekerheid van een goed bouwbedrijf, een degelijke klachtregeling en een sterk garantieproduct.

Om BouwGarant-aannemer te worden moet je aan een aantal eisen voldoen en krijg je periodiek een audit of je hier nog aan voldoet. BouwGarant-aannemers bieden de 7 zekerheden:

  1. Diploma’s & verzekeringen
  2. Kwaliteitseisen en kwaliteitstoetsen
  3. Aantoonbare ervaring
  4. Duidelijke afspraken
  5. De BouwGarant-klachtenregeling
  6. BouwGarant-garantie voor extra zekerheid
  7. Geschillencommissie
Moet ik goedkeuring hebben van de buren voor een verbouwing?

Sommige verbouwingen of aanpassingen zijn vergunningsvrij, sommige niet. Heeft u voor uw verbouwing een vergunning nodig, dan geldt na het verstrekken van de vergunning nog een bezwaartermijn waarin buren, omwonenden of andere belanghebbenden bezwaar kunnen maken.

Je hoeft dus geen goedkeuring van je buren te hebben om te verbouwen, maar een prettige verbouwing valt of staat met goede communicatie tussen alle betrokken partijen. Wij adviseren altijd om uw verbouwplannen met uw buren te bespreken. Misschien hebben zij dezelfde plannen en kan er iets gecombineerd worden. Misschien zijn er omstandigheden bij uw buren die u niet bekend zijn maar waar u wel heel makkelijk rekening mee kunt houden. Ga en blijf met elkaar in gesprek.

De gemeente Den Haag heeft een mooie informatieve folder uitgebracht met veel leuke tips, als raamposters, blogs en een verbouw/overlastplanner.

Wel of geen vergunning nodig, check het omgevingsloket.nl

 

Welke persoonlijke gegevens moet ik verstrekken en wat wordt er mee gedaan (AVG)?

Om te verbouwen voor u hebben we uiteraard uw adres nodig en om met u te kunnen communiceren uw telefoonnummer. Om afspraken schriftelijk vast te leggen hebben we uw mailadres nodig. Veel meer hebben we in principe niet van u nodig. In verband met garantie bewaren wij uw projectgegevens langer dan wettelijk voorgeschreven. Belt u over 10 jaar welke kleur kozijnen u toen had besteld en u nu nog bij wil bestellen, dan kunnen we dat nazoeken. Uw gegevens worden niet aan andere partijen verstrekt dan betrokken bij uw verbouwing en alleen aan hen waarbij uw gegevens van belang zijn, bijvoorbeeld omdat materialen bij u afgeleverd moeten worden.

Heel onze privacy verklaring lezen? klik dan hier

Verbouw

Heb ik een architect nodig bij verbouwen/nieuwbouw?

Bij nieuwbouw is bijna altijd een architect betrokken, de architect ontwerpt voor u een woning als een maatpak, het voldoet aan uw eisen, aan de eisen van het bouwbesluit en aan de eisen van welstand. Gaat u verbouwen dan kunt ook een architect in de arm nemen maar het is niet verplicht en ook niet altijd nodig. Spreek altijd duidelijk af wat er in de opdracht van de architect zit, ontwerpt hij/zij alleen uw woning of worden ook alle werktekeningen gemaakt? Wij kunnen in het geval van verbouwen met u meedenken op het gebied van tekeningen voor de vergunningsaanvraag of het uitwerken van de detailleringen van het ontwerp.

Heb je altijd een vergunning nodig?

Nee, u heeft niet altijd een vergunning nodig. Sommige verbouwingen, met name aan de achterzijde van de woning zijn vergunningsvrij, sommige niet. Wel of geen vergunning nodig kunt u checken op omgevingsloket.nl

Wat is de garantie?

Dit verschilt per onderdeel, hoofddraagconstructie 10 jaar, kozijnen 5 jaar en installaties 2 jaar. Mits deugdelijk gebruik en onderhoud, zie voorwaarden……

Hoe lang duurt verbouwen?

Dit is uiteraard afhankelijk van de grootte van het project. Vooraf wordt altijd een planning met u besproken, zodat u weet wat de doorlooptijd is.

Kozijnen

Zijn er standaard maten voor kunststof kozijnen?

Nee, alles in altijd maatwerk en dit heeft geen negatieve consequenties voor de bouw.

Kan ik ook insectenhorren mee bestellen?

Ja, wij zijn tevens dealer van insectenhorren. U kunt hierbij denken aan inzethorren of Japanse plisse-hordeuren.

Een kozijn plaatsen waar nu niets zit, kan dat?

In bijna alle gevallen is dat mogelijk. Pennings Bouw kan ook de alle andere bouwkundige werkzaamheden verrichten of verzorgen. Een kozijn plaatsen in een muur waar nu geen raam zit kan dus. Het raam groter of kleiner maken kan ook.

Hoe zit het met rolluiken/zonwering/screens?

Wij kunnen uw nieuwe kozijnen meteen voorzien van rolluiken – zonwering –screens.

Kunnen kunststof kozijnen in alle kleuren geleverd worden?

Er zijn circa 50 standaardkleuren, zoals wit, creme, antraciet, monumentengroen, etc. Ook is het mogelijk om bv de draaiende delen in een andere kleur uit te voeren dan het kozijn. Of aan de binnenkant wit en buitenkant antraciet. Vraag of uw voorkeurcombinatie mogelijk is.

Zit er structuur of houtnerf op de kunststof kozijnen?

Kozijnen kunnen uitgevoerd worden met of zonder houtnerf structuur aan de binnen- en of buitenzijde.

 

Ik wil ventileren, hoe doe ik dat?

Ventileren kan door middel van de draaiende delen (draai of kiep), door toepassing van ventilatieroosters of zelfs kozijnen met een (paralelle-) ventilatiestand met politie keurmerk is mogelijk.

Waarom is ventileren zo belangrijk?
Veilig ventileren?

Wilt u graag veilig ventileren als u niet thuis bent of slaapt? Liever geen ramen open als u weg bent? Dan zijn kozijnen met PADK-beslag iets voor u. PADK staat voor Parallel Afstelbaar Draai Kiep. Bij een “normaal” draai-kiep-raam kunt u, zoals de naam al zegt, het raam in een kiepstand zetten of geheel openen met de draaistand. Met het PADK-beslag komt hier nog de optie bij om het hele raam parallel aan het kozijn te openen zodat er rondom een luchtspleet van ongeveer 6 mm ontstaat om natuurlijk te ventileren.

Ventileren zorgt voor een gezonder binnenklimaat. Met dit PADK-beslag kan ventileren op een veilige manier, in deze (open) stand wordt dezelfde inbraakveiligheid geboden als in de gesloten toestand van raam-inbraakwering tot weerstandsklasse RC 2 volgens DIN EN 1627-1630.

Beschadigd mijn stucwerk als ik kozijnen laat vervangen?

Ondanks dat wij uiterst voorzichtig te werk gaan is dit niet uit te sluiten. Het is aan te raden om eerst uw kozijnen te vervangen voordat u verdere werkzaamheden als stuken of schilderen uit gaat of laat voeren.

Kunststof kozijnen draaien toch altijd naar binnen?

Kunststof draairamen draaien inderdaad bijna altijd naar binnen omdat ze meestal gecombineerd worden met de kiepfunctie. Hierdoor kunt u ook makkelijker van binnen uit de ramen op de verdieping schoon maken.

Heb ik onderhoud aan kunststof kozijnen?

Kunststof kozijnen zijn onderhoudsarm. Het is raadzaam om ze minimaal 1 keer per jaar met een niet-bijtend en zachte doek te reinigen. Link schoonmaakvoorschrift.

 

Wat is de levertijd van kozijnen?

Circa 6 – 8 weken na inmeten voor zowel kunststof , hout als aluminium kozijnen.

Wat is duurder, hout of kunststof?

In veel gevallen is kunststof gunstiger geprijsd dan houten kozijnen. Bijkomen voordeel is dat kunststof kant-en-klaar en dat er niet meer geschilderd hoeft te worden.

Moet ik een vergunning aanvragen om kozijnen te vervangen?

Meestal is het niet nodig indien u het aanzicht van de woning niet verandert hierdoor. Voor monumenten kunnen andere regels gelden.

Is er subsidie voor kunststof kozijnen?

https://www.energiesubsidiewijzer.nl/

Ik wil 1 kozijn vervangen voor een kunststof kozijn, maar de rest blijft (voorlopig) van hout, kan dat en is dat mooi?

De moderne kunststof kozijnen lijken steeds meer op houten kozijnen. Qua vormgeving en detaillering maar ook door toepassing van houtnerfstructuur. Hierdoor stoort het niet als er (voorlopig) 1 of enkele kozijnen vervangen worden door kunststof en de overige kozijnen blijven (voorlopig) nog van hout.

Isoleren kunststof kozijnen beter dan houten kozijnen?

Ja, onze kunststof kozijnen isoleren beter traditionele houten kozijnen.

Kunststof kozijnen zijn toch lelijk?

De moderne kunststof kozijnen lijken steeds meer op houten kozijnen. Qua vormgeving en detaillering maar ook door de toepassing van houtnerfstructuur. Vaak denkt men nog aan de kunststof kozijnen uit de beginfase waarin het kunststof wit, glad en glimmend was. Dat kan nog steeds, maar is zeker niet meer standaard.

Dubbel of driedubbel glas?

Bij nieuwbouw wordt steeds vaker driedubbel (of triple) beglazing toegepast. In bestaande situatie biedt triple beglazing niet altijd voordeel en wordt meestal HR++ toegepast.

Dakkapellen

Ik heb houten kozijnen in mijn huis, waarom dan toch kunststof kozijnen in mijn dakkapel?

Bij dakkapellen wordt bijna altijd gekozen voor kunststof kozijnen. Uiteraard is het mogelijk om de dakkapel volledig in hout uit te voeren. Maar de nieuwe generatie kunststof kozijnen en kunststof zijwandafwerking (trespa en keralit) lijken dusdanig veel op hout dat er zeker vanaf begane grond geen verschil te zien is.

Ik wil een dakkapel aan de voorzijde van mijn woning, mag dat?

Dakkapellen aan de voorzijde van de woning zijn altijd vergunningsplichtig. Kijk voor algemene regels op https://www.rijksoverheid.nl/documenten/brochures/2010/07/20/dakkapellen

 

Is een dakkapel aan de achterzijde altijd vergunningsvrij?

Een dakkapel aan de achterzijde van de woning is in veel gevallen vergunningsvrij. Vergunningsvrij is niet hetzelfde als regelvrij. Uiteraard moet de dakkapel aan wetgeving en eisen van het bouwbesluit voldoen. Op de website van Rijksoverheid vind u een duidelijk overzicht wanneer een dakkapel vergunningsvrij is. https://www.rijksoverheid.nl/documenten/brochures/2010/07/20/dakkapellen

Hoe wordt een dakkapel aan de zijkant afgewerkt?

Een dakkapel met plat dak wordt in de werkplaats gemaakt en in 1 dag op uw dak geplaatst. U dak gaat aan het begin van de ochtend open en rond de middag wordt de dakkapel met de kraan op uw dak geplaatst. Bij regen of storm wordt de dakkapel op een andere dag geplaatst.

Gaat al het afval van het bestaande dak door het trapgat?

Nee, doordat er de dakkapel met een kraan op het dak wordt gezet, wordt vooraf al het afval in big bags verzameld en met de kraan naar beneden afgevoerd. Ook hout of gipsplaten voor de afwerking van uw zolder kunnen dan meteen naar boven worden getild door de kraan. De trap wordt afgedekt maar dus alleen gebruikt voor de timmermannen. De kans op beschadigingen in uw trapgat is dus minimaal.

Moet ik alles zelf afwerken?

Die keuze is aan u. Wij kunnen alles voor uw afwerken, tot aan complete kamers of badkamer maken op uw zolder. Maar als u zelf handig bent kunt u ook zelf de afwerking doen.

 

Kan ik een dakkapel in de showroom zien?

Zeker! In onze showroom in Zaltbommel kunt u verschillende dakkapellen zien, ervaren hoeveel ruimte u er bij kunt krijgen in uw kamer of zolder. U kunt zien wat de verschillende mogelijkheden zijn van afwerking.

Wat is een prefab dakkapel?

Prefab betekent letterlijk “Vooraf gefabriceerd en daarmee gereed voor gebruik”. Voor onze dakkapel betekent het dat hij helemaal vooraf in onze werkplaats onder ideale omstandigheden wordt gemaakt. Daarna wordt het complete product in 1 keer op uw dak geplaatst.

Pin It on Pinterest

Share This
WhatsApp chat