VENTILEREN

Goed ventileren is belangrijk voor je gezondheid. Toch laat de luchtkwaliteit in veel huizen te wensen over. Vroeger werd er automatisch door kieren en naden geventileerd, door de hedendaagse kierdichte woningen is goed ventileren een vereiste.

Ventileren kan op verschillende manieren:

  1. Natuurlijke ventilatie
  2. Mechanische ventilatie, hiervan zijn veel verschillende varianten.

Natuurlijke ventilatie: Gewoon lekker het raam of ventilatieroosters open. Ook als u andere varianten van ventilatie hebt is het goed om af en toe te “spuien”, alles tegen elkaar open en in korte tijd veel lucht verversen. Een andere optie van natuurlijke ventilatie is het plaatsen van PADK-beslag (Parallel Draai Kiep), waarbij u uw kunststof kozijn rondom 6 mm parallel kunt ventileren waarbij u niet thuis hoeft te zijn want dit beslag beschikt over Politie Keurmerk weerstandsklasse 2. Lees meer bij FAQ-kozijnen

Mechanische ventilatie: Mechanische ventilatie is er in veel verschillende varianten, van bv de afzuigkap tot volledig balansventilatie. Het gaat te ver om hier alle varianten toe te lichten. In relatie tot verduurzamen komen de systemen met warmteterugwinning snel aan de orde. In veel situaties kan dit systeem op de kanalen van uw huidige MV-installaties (=mechanische ventilatie) aangesloten worden. U benut het ventileren met het winnen van warmte uit de lucht die afgevoerd moet worden. Dit kan ook decentraal gebeuren. Hierbij plaatst u in 1 ruimte (bv de woonkamer) een ventilatie eenheid in de muur voor aan- en afvoer van lucht. Door warmteterugwinning wordt de vers aangevoerde lucht al voorverwarmd. Dit kan een oplossing zijn als er in uw woning nog geen kanalen voor mechanische ventilatie aanwezig zijn.

Pin It on Pinterest

Share This
WhatsApp chat