Je wil eigenlijk heel graag die aanbouw, die dakkapel of die nieuwe kozijnen, maar ja, moet je dat nu in deze tijd wel doen? Is dat wel verantwoord en hoe gaat dat dan?

Wat kan ik nu doen?

Als je overweegt een verbouwing uit te laten voeren dan gaat daar vanzelfsprekend een traject aan vooraf. Via skype, teams, Zoom, Whatsapp of gewoon via de telefoon kunnen we uw situatie en uw wensen bespreken. Zijn er al tekeningen van uw plannen? Welke details zijn voor ons belangrijk om te zien? De hele fase vooraf kan online gebeuren. Maar op een gegeven moment wilt u toch een gezicht bij ons hebben, dat begrijpen wij, er moet ook een wederzijdse klik zijn. Ons kantoor/showroom is groot genoeg om op verantwoorde afstand een afspraak te maken.

En dan? Wat betekent dat voor de werkzaamheden?

Geef de werknemers de ruimte. Zorg dat u zelf in een andere ruimte bent. Zorg voor extra hygiëne en extra ventilatie. Meld het als u of 1 van uw gezinsleden Corona-gerelateerde klachten vertoont. Wij zorgen er voor dat er op uw bouw niet te veel mensen tegelijk lopen. Ze pauzeren na elkaar. De branchevereniging heeft hiervoor een protocol opgesteld (zie verderop). Samen komen we er wel uit!

Maar als jullie dan failliet gaan tijdens de verbouwing?

Daar gaan we niet van uit, maar we kunnen geen van allen in een glazen bol kijken. Pennings Bouw is BouwGarant aannemer. Via BouwGarant kunt u dit risico verzekeren. In geval van faillissement van een BouwGarant aannemer worden de extra afbouwkosten vergoed. Kijk eens op bouwgarant.nl of informeer bij ons naar de mogelijkheden.

Coronaprotocol “Samen veilig doorwerken”:

Het formele gedeelte; sinds vrijdag 27-3-2020 hebben het Rijk en de bouw- en technieksector het protocol Samen veilig doorwerken vastgesteld. Het protocol is een van de uitkomsten van de gesprekken die minister Knops van BZK en minister Van Veldhoven voor Milieu en Wonen met Bouwend Nederland, Techniek Nederland en andere partijen uit de sector voeren om ervoor te zorgen dat het werk niet stil komt te liggen. Het protocol volgt de richtlijnen van het RIVM en wordt ondersteund door de vakbonden, brancheverenigingen en werkgevers- en werknemersorganisaties.

Dus komen de muren op u af? Laat ons uw woning vergroten 😉!

Pin It on Pinterest

Share This
WhatsApp chat